Pensiunea Atlas Soimus va invita sa vizitati judetul Hunedoara

Pensiunea Atlas Ilia - turism

Mormantul Parintelui Arsenie Boca - Prislop

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Boca cunoscut pentru inzestrarea exceptionala de la Dumnezeu cu daruri duhovnicesti, foarte credincios si evlavios a fost in permanenta urmarit de regimul trecut si incarcerat de nenumarate ori pentru credinta cresitina cu care era binecuvantat. A murit la Sinaia in anul 1989, si a fost inmormantat la Prislop, loc care ulterior a devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din Romania. Mormantul parintelui Arsenie Boca se afla in cimitirul Manastirii Prislop, la mica distanta de pestera Sfantului Ioan de la Prislop.
Cum este si ce simti acolo?
La mormant, desi este foarte aglomerat, linistea cuprinde tot, nimeni nu vorbeste, fiecare parca incearca sa simta si sa auda ceva din duhul parintelui Arsenie, mare duhovnic. Oare cine nu a auzit despre minunatele cuvinte ale parintelui, despre minunile savarsite la mormantul sau, ori despre viata lui duhovniceasca?!

Fantana arteziana cu muzica si joc de lumini la doar 12 minute

Fantana arteziana aflata in centrul orasului Deva, fantana cu lumini si muzica

Serile in Deva sunt minunate!
La doar 12 minute de Pensiunea Atlas Soimus, in fata Casei de Cultura, se afla o fantana arteziana muzicala superba. In fiecare seara, in jurul orelor 22,00 pentru cca. 30 minute are loc un fantastic joc de apa si lumini sincronizat cu muzica.
Fantana arteziana este atractia principala a pietei Victoria din centru Devei.

Cetatea medievala din Deva

Cetatea Devei - cea mai importanta fortificatie medievala din Transilvania

Este una din cele mai importante fortificatii medievale din Transilvania. A fost ridicata intre anii 1250-1260. Se afla la doar cateva minute de Pensiunea Atlas Soimus, si se poate vizita urcand atat pe jos cat si cu telecabina care este singurul ascensor inclinat din Romania, circuland pe un traseu de 278 de metri si o diferenta de nivel de 158 metri.

De la Pensiunea Atlas Soimus pana la Cetate treci pe langa alte locuri foarte importante ale Devei, cum ar fi:

Rezervatia naturala, Padurea Bejan - situata in sud-vestul Devei, se intinde pe 103 hectare si este recunoscuta drept o rezervatie forestiera unicat, unde, pe o suprafata restransa, cresc toate speciile de stejar din Romania.

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Imagine cu Castelul Huniazilor de la Hunedoara

De la Pensiunea Atlas Soimus pana la Castelul Corvinestilor din Hunedoara sunt 21km. Fortificatia dateaza din secolul XIV-XV, si se intinde pe o suprafata de 7000 de mp, fiind format din 42 de incaperi, doua terase, o curte mare interioara si doua poduri.
Unul dintre proprietarii acestui castel a fost Iancu de Hunedoara.
Castelul Corvinilor sau Casteul Huniazilor este unul dintre cele mai importante si cele mai valoroase monumente ale arhitecturii medievale din Romania, cu o deosebita arhitectura gotica.
Va sfatuim cu drag sa vizitati acest castel cat timp sedeti la noi.

Parcul dendrologic de la Simeria

Parcul dendrologic de la Simeria

Parcul dendrologic de la Simeria este o rezervatie naturala ce se intinde pe o suprafata de cca 70ha, clasandu-se pe locul 3 in Europa si pe locul 11 in lume dupa bogatia si multitudinea de plante si arbori exotici si autohtoni aflati aici. Rezervatia se afla la doar 10km de Pensiunea Atlas Soimus, distanta care poate fi parcursa si pe A1.
Este foarte frumos de vizitat parcul in fiecare anotimp al anului, avand o nota aparte de fiecare data. Jocul de culori ce te imprejmuieste cand te plimbi prin parc, iti da impresia ca vizitezi un alt loc, un alt parc.

Sarmizegetusa Regia - Gradistea Muncelului, la cca. 45 minute de Pensiunea Atlas Soimus

Situata in satul Gradistea Muncelului, a fost capitala Daciei preromane, totodata cea mai mare si fortificata dintre cetatile dacice, fiind aflata pe un varf de stanca la 1200m, chiar în centrul sistemului de aparare dac format la aceea vreme din sase cetati.

Gurasada Fun Park

Este cel mai mare parc de distractie si aventuri - sporturi extreme din vestul Romaniei. In parc ai parte de trasee de bicicleta cross country, 18 ateliere si obstacole, suspendate in copaci prin padure, 2 variante de traseu cu peste 150m de cablu pentru alunecare de la peste 15m

Muzeul aurului din Brad

Zacamintele din zona Bradului sunt cel mai bine reprezentate, de aici provenind si cele mai spectaculoase forme. Intre acestea se remarca unele care sugereaza vizitatorului plante, animale sau alte obiecte: frunze, flori etc. Sunt prezentate cateva dintre mineralele care au fost identificate pentru prima oara in lume in zacaminte din Romania.

Muzeul aurului Brad

Geoparcul dinozaurilor din Tara Hategului

Geoparcul Dinozaurilor este singurul parc din Romania membru al Retelei Europene si al Retelei Globale a Geoparcurilor. Este unul din locurile in care s-au descoperit fosile de dinozauri pitici.

Inapoi la inceputul paginii

Pensiunea Atlas Soimus

Telefon:004 0734716022

Telefon:004 0721555515

Vezi adresa pe harta ...

Oferta pentru grupuri

Se ofera un discount pentru mai mult de trei locuri de cazare rezervate

Da un telefon si afla de oferta noastra